kuca1Obretković Branislav rođen je u Ranovcu 1962 godine,trenutno na privremenom radu u Ženevi – CH.

Njegove radosti i čežnja za rodnim krajem dele i njegova deca. U Ranovcu sa čežnjom čeka njegova majka i brat,konačan povratak svome ognjištu. Pre izvesnog vremena Brana je započeo gradnju velikog objekta (luksuzni hotel ) radovi se privode kraju. Na njegovom imanju u ataru Lazarev potok na padinama homolja pored luksuznog hotela u planu su i drugi tereni. Hotel koji će biti moderno opremljen površine 2000 kvadratnih metara,ovaj objekat obuhvata i sportske terene (fudbal i košarka ,golf i tenis ) teretane,šetališta dugačka nekoliko kilometara i staza za vožnju fijakerom . U planu je i otvaranje argele konja. Etno park biće sa starom arhitekturom. Brana ulaže svoj sopstveni kapital u celom ovom objektu.

Hotel je projektovan za smeštaj stotinak gostiju u 27 soba i dva velika apartmana i sala koja će moći da primi 400 gostiju.

Nadmorska visina je 400 m.

Sredina je veoma ekološki zdrava i priroda ocuvana. Jelovnik bice isključivo zdrava i prirodna hrana iz našeg mesta sa homolja bez primesa hemije. U planu je zapošljenje oko 20 radnika ugostiteljske struke.

Branislav namerava da na ovome prostoru spoji arhaicnu Srbiju sa modernom Evropom da jednoga dana dok se sija u njegovom budućem hotelu,gosti dožive autentičan spoj sa nenarušenom prirodom mističnog homolja.

Novi transformator izgrađen je pred hotelom. Uplaćeno je 10.000 sfr preko računa mesne zajednice za proširenje i nasipanje jednog dela puta do hotela. Opština je obećala da će ostale troškove dopuniti i da se završi započeti projekat sa putom. Međutim do dana današnjeg (Januar 2010. god ) predsednik opštine to obećanje koje je dao pred svima još nije ostvareno.

Turistički savez Srbije potvrđuje pismeni značaj u vezi ovog objekta i da je veliki značaj ne samo za Petrovac na Mlavi već i za Srbiju u celini. Brana očekuje puno od ministarstva za razvoj sektora turizma i od novog osnovanog ministarstva a omladinu i sport,za saradnju sa turističkim savezima u našem okruženju Kučeva,Žagubica pa i šire. Nadam se da će i opština u potpunosti podržati svakog koji ulaže za dobrobit celog kraja i za bolju perspektivu mladih,da radje ostanu da rade i stvaraju na svojim ognjištima.

Prvi koraci našeg seoskog turizma koji bi pokazalo svetu da je naša Srbija lepa,bogata prirodnim lepotama koje se trebaju negovati i čuvati.

Branislav je na putu sa svojom decom da se vrati zauvek svome zavičaju i da se posveti budućem pozivu.

Kultura_sport1