posta1Posle Drugog svetskog rata,početkom pedesetih godina pošta je bila privremeno lokalizovana u kući Mitrović Aleksandra (današnje domaćinstvo Jasmine Paunović). Nakon par godina,kada se dom kulture kompletno završio sa izgradnjom,pošta je pebačena u prizemlju doma kulture.

Tadašnji upravnik pošte bio je Jovanović .M. Trifun rođen 29.02.1929. godine. Veoma mlad napustio je ovozemaljski život,ostavivši svog malog sina i njegovu suprugu u suzama i tuzi. Bio je čestit i pošten čovek,brižan roditelj,poštovao je svakoga i pomogao je svakome. Veoma rano obolelo je njegovo srce,i pored operacije svetskog kardiologa Dr.Debejkija u Beogradu ne beše vremenski da još poživi zemaljski život.

Na njegovom radnom mestu došao je naš meštanin Trajić Danilo (sada pokoj),kao upravnik pošte,i radio je sve do početkom osamdesetih godina. Od tada pa sve do dana današnjeg,kao upravnik Ranovačke pošte je Ilić Slaviša iz Knežice.

Ranovački poštari koji su trenutno na relacijama,Ranovac,Kladurovo,Manastirica su :

Maksimović Siniša i Zdravković Bogoljub.

Naš penzionisani poštar Kolerović Dragiša,već par godina je penzionisan i srećno živi sa svojom porodicom u Ranovcu. Mada i njegovi najbliži unuci su negde po dijapsori,i ta komunikacija sa njima odvija se sada putem moderne komunikacije ,ređe je pismo da bi deda očekivao.Njegova pokojna supruga Dikica ,radila je dugo godina u posti i vodila je higijenski deo pošte.Ranovačka pošta je renovisana 2007.godine.

posta2

Članovi pošte ,Zdravković Bogoljub(levo) u sredini Mladenović Radiša presednik mesne zajednice,Slaviša Ilić (upravnik pošte)i desno. Maksimović Siniša.