dom-kulture1Posle Drugog svetskog rata trebalo je dosta toga da se popravi,sagradi,dogradi i iznova sagradi u našem selu. Rat je ostavljao vidljive narušene tragove…

Uz veliku slogu naših meštana počeli su deo po deo da poprave ,dograde i sagrade iznova selu koje će i drugim pokolenjima ostati u anamet. Početkom 1953. godine započeta je izgradnja velike zgrade ubrzo je bila i gotova izgradnja. Meštani su sopstvenim radom i materijalom pomogli i završili započeti projekat. Dom kulture je zadnji put renovisan 2007. godine ,urađena je nova fasada i druge formalnosti su još u toku.

Na gornjem spratu desno od stepenica nekada su bile kancelarije mesne kancelarije. Jedna kancelarija je bila od upravitelja Stojadina Ilića iz Manastirice. Do te kancelarije bila je kancelarija od maticara sela Mladena Bogdanović (sada pokoj). Do tih kancelarija bila je velika seoska biblioteka,do biblioteke bio je veliki bioskop koji je možda do kraja sedamdesetih godina bio u funkciji. Dragi Jakovljević je bio u ona vremena prvi naš meštanin koji je vodio bioskop . Naši meštani su veoma često i rado posećivali bioskop. Kasnije kada je Dragi Jakovljević otputovao za Francusku njegovo mesto je preuzeo Radisa Mladenović.

Na levoj strani na spratu bile su kancelarije racunovostva Zem.zadruge. Tadašnji blagajnik bio je Dimitrije Barbulović ,knjigovostvo je vodila njegova ćerka Radica Martinović. Kancelarija direktora i druga kancelarija poljoprivrednih tehničara takođe su bile na istom spratu. Dragisa Lazarević iz Kladurova i Dragoljub Jevtić (pokoj) bili su poljoprivredni tehničari.

Dve prodavnice mešovite robe su u donjem spratu,na levoj starni sprata je pošta. U podrumu zastarela arhiva broji dane davnih vremena. U zgardi pored Doma kulture otvoren je kafić u vlasništvu Dragana Njeguljević. Preko puta Doma kulture u zgradi smešten je bife,do njega je Mesna kancelarija u kojoj rade dva matičara Vlastimir Strajinović i Ljubiša Bogdanović.